Kreative Nordmøre Oktober

Denne rundens Kreative samlinger ble avsluttet i lokalene til Nordic Light i Kristiansund torsdag 16.oktober.

Carina Stokke fra Kulturavdelingen i Møre og Romsdal fykleskommune var invitert for å snakke om statsbudsjettet og hva det vil ha å si for kultur- og kreativ næring i landet og i fylket. Et av hovedpunktene i det nye statsbudsjettet er i følge Stokke at flere aktører må klare seg på mindre offentlig støtte. Regjeringen vil ha en dreiing fra statlig finansiering til mer markedstilpasset form for kunst og kultur. Dette vil i følge regjeringen føre til økt konkurranse og kvalitet.

kreativenordmøre_1

Satsingsområder for 2015 vil være talentutvikling og fokus på kunnskap. Det har blitt opprettet et nasjonalt kompetansesenter for kulturnæringen ved Høgskulen i Lillehammer. Det vil også være fokus på å fremme visuell kunst.

Carina Stokke kunne også presentere et nytt satsningsprosjekt «Fra gråpapir til galleri». Dette er et initiativ frafylkeskommunen. Formålet er å hjelpe unge kunstnere til å stille ut bilder, få publikum og treffe hverandre. Som ung kunstner kan det være vanskelig å få innpass i allerede etablerte galleri, dette prosjektet vil derfor ta tak i dette problemet.

De søker nå etter tre prosjektledere som skal lede prosjektene i Ålesund, Kristiansund og Molde. Det vil bli bevilget en pengesum som skal gå til leie av lokaler og markedsføring. Kunstnerne som vil stille ut i disse lokalene må være mellom 20-39 år, men prosjektleder trenger ikke å være i denne aldersgruppen. Tanken er at de som stiller ut skal være med å drifte galleriene selv, møte sitt publikum. Det vil være faste åpningstider, da stort sett på kveldstid. Hvis du er interessert i å søke på en av de tre prosjektleder stillingene kan du lese mer her; http://mrfylke.no/Nyheiter/Lyser-ut-kr.-1-mill.-til-nytt-pilotprosjekt-Fraa-graapapir-til-galleri

Søknadsfrist 20.november!

kreativenordmøre_4Neste på programmet var Liv Tone Otterholt fra PR-studentane. Hun kunne fortelle om det nye bransjeregisteret som gruppen bak Kreativfylket er i gang med å utvikle. Dette vil være et register hvor man kan registrere seg og finne lokale ressurser. Mer informasjon kommer på facebooksiden til Kreativfylket.

Otterholt fortalte også om Kreativfylkets nye kampanje ”Promoter deg selv”. Kreativfylket vil at flere skal vite om ditt arbeid, og at du skal få kjenne til flere av de kreative i Møre og Romsdal. For å være med skal man enkelt og greit sende Kreativfylket en facebook-melding med tekst, bilder og link til din hjemmeside/facebookside, så skal Kreativfylket formidle det videre gjennom våre kanaler. Publiseringen og promoteringen starter mandag 20. oktober, og muligheten varer utover høsten.

Lik oss gjerne på facebook! 

Neste møte i Kristiansund vil bli holdt torsdag 20.november, takk for nå og velkommen tilbake!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.