Vilde Livsdatter, Oda O. Vinge, Fredrik A. Bakke- Nov 2016

Velkommen til juleutstilling med fotograf Vilde Livesdatter og samarbeidsprosjektet til grafikerne Oda Opheim Vinge og Fredrik Astrup Bakke. Dette blir en spennende utstilling med både forskjellige uttrykk og priser. Her kan du finne årets julegaver!
Velkommen til vernissage lørdag 26. nov kl 13!
Utstillingen står fra 26. nov til 11. des.

Vilde Livsdatter – «in Between”

Vilde Livsdatter (1992, fra Sjøholt) er midt i sin arkitektutdanning i Aarhus, Danmark. Hun har nå tatt et friår for å utforske flere kreative fag etter å ha fullført Bachelor våren 2016. Hun har fotografert i mange år, spesielt under de mange utenlandsoppholdene og reisene sine. Dette er hennes første soloutstilling som fotograf og har fått tittelen “In between”, med utvalgte bilder fra India, Island og Barcelona.

Utstillingen “In between” handler om mellomrom, uvisshet og friheten som finnes I møte med det ukjente. Vi er alltid på en eller annen måte på vei fra A til B – om det er i hverdagen, større reiser eller metaforisk. Hva er der mellom A og B? Hva betyr det for oss? (Der er alltid noe vi frivillig eller ufrivillig passerer.) Man kan oppleve å finne et behag i disse stedene. En åpenhet. Kvaliteten i det å ikke vite noe, at det ikke hefter forventninger eller minner til et sted gir mulighet for egen fantasi og for å oppleve på sin måte.
Mellomrom kan også være en metafor for pausene, pusterommene, for tid som ikke er booket, og for frihet. Flere filosofer har påpekt at dagens mennesker har for lite mellomrom i hverdagen sin sin, og at det er i disse pausene vi blir kjent med oss selv, og at vi kjenner på eksistensielle spørsmål.

For kunstneren selv oppleves bildene som en slags lim mellom det kjente og ukjente og noe som føyer sammen minner fra ulike epoker i livet. Men det mest interessante er hva disse bildene kan bety for andre. Hvilke historier og assosiasjoner de vekker hos publikum. Hun ønsker ikke presentere en spesiell historie eller svar, men noe av den åpenheten som gir rom for minner og dypere erkjennelse. Steder man kan oppleve kanskje skjuler noen av ens egne hemmeligheter.

«Livet er best ute»
Humoer – et samarbeid mellom Oda Opheim Vinge og Fredrik Astrup Bakke

Det viktigste for Humoer er å skape glede. Det gode humøret man får av drive med det man synes er gøy, håper vi smitter over på de som betrakter plakatene. Vi håper på mange dager med godt humør, og at minst én person blir i godt humør av plakatene våre! Posterne er i begrenset opplag, og alle er nummerert og signert.

Oda Opheim Vinge, julaften 1989. Frosta – Trondheims kjøkkenhage. Pratsom grafisk designer med BA i mediedesign. Ansatt hos Anunatak i Åndalsnes. Liker tur og gul og blir inspirert av sola. Bygdejente som liker livet på landet best. Synes at fjelltopper er balsam for sjela og bålkaffe gjør livet verdt å leve.

Fredrik Astrup Bakke, 87-modell, født 04.04 og veide 4,4 kg. Porsgrunn – Telemark. Venstrehendt grafisk designer med BA
i mediedesign. Ansatt hos Grafia i Molde. Har et hjerte for presisjon og et øye for detaljer. Bygutt med sansen for bygdejenter med
dialekt – i allefall ei! Lidenskapelig opptatt av fotball, både som kunst­form og sport.

Instagram godt_humoer E-post godt@humoer.no Web humoer.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.