Mobiliseringsmøte for Kreative Nordmøre

DSC_0155

Mobiliseringsmøtet for Kreative Nordmøre gikk av stabelen 12. mars og fant sted i romslige lokaler hos Nordic Light. Charles Williamsen ønsket oss velkommen og forklarte litt rundt hva Nordic Light holder på med, og kunne blant annet fortelle at de arbeider med Nordic Light Workshop, som finner sted mellom 6. og 10. Mai. Dit kommer det verdenskjendiser innen fotografmiljøet, og når nesten alle av de 100 beste fotografene i verden har vært på Nordic Light, kan Charles trygt si at dette er “verdens beste intime fotofestival”.

 

Martin Foldal fra Sunnmøre Kulturnæringshage tok så ordet, og introduserte konseptet for de rundt 20 oppmøtte, etterfulgt av Stine Tveten og Eirik Vaage fra Vestnorsk filmsenter som snakket litt om det de gjør. Så kom Guro Hansebakken fra Den Norske Dokumentarfilmfestivalen og presenterte den, før presentasjonsrekka ble avsluttet av Stig Espen Soleng fra Eplehuset, som demonstrerte det nye flaggskipet til Apple.

 

“Det er den mest radikale Mac’en som noensinne er produsert,” sier Stig om Mac Pro, en kraftig, kompakt og strømlinjeformet datamaskin skapt for tung men effektiv jobbing. Han har også tatt med en såkalt 4K-skjerm, en skjermtype med ekstremt høy oppløsning (rundt fire gang høyere enn en ‘vanlig’ monitor) som lar maskinkraften komme til sin rett.’

 

Selve maskina er sylinderformet og nokså liten, med en enkel kjølevifte kontra de mange som gjerne er tilfellet med andre maskiner. På grunn av formen er kjølingen likevel svært effektiv, og lydnivået er lavere enn det de aller fleste i det hele tatt kan høre (ca. 12 desibel). Akkurat den varianten Stig demonstrerer har 12 kjerner, noe som er nok til å drive tre 4K-skjermer samtidig.

 

DSC_0162

 

Videre demonstrerer han oppløsningen ved å vise en film i 4K, samt litt ‘power’ i maskina ved å legge på flere effekter som er tunge for maskiner flest å kjøre. Han demonstrerer også effektiviteten i Photoshop, der et bilde på drøye 70 000 ganger 8000 piksler behandles like raskt som et bilde i mer tradisjonell størrelse på en ‘vanlig’ datamaskin.

 

Startprisen på dette vidunderet er 700 kroner; månedtlig vel og merke. Soleng påpeker at det nok vil lønne seg å låne fremfor å kjøpe, da en Mac/PC sjelden er en god investering i så måte. Uansett avslutter han at Mac Pro sikter mot å være det ultimate arbeidsverktøyet for kreative personer.

 

Kreativfylket er veldig glade for at vi fikk et oppmøte på 20 personer på det første møtet på Nordmøre, og håper at enda flere tar turen på neste møte, i April. Takk for en fin samling!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.