Kreative Nordmøre mai: Nordic Light

IMG_0006_redFredag 9. Mai var Kreative Nordmøre så heldig å bli invitert til å legge samlinga til Nordic Light fotofestival i Kristiansund. Den nye daglige lederen i Nordic Light, Charles Williamsen, åpnet møtet.

 

– Vi bruker å si at Nordic Light ikke handler om blenderåpning og lukkertid, men om historier, sier Williamsen.
– Vi er utrolig heldige som har en slik samling av eksepsjonelle fotografer her på festivalen.

 

Han understreker at det at festivalen skjer på et så lite sted som Kristiansund, har sine fordeler.
– På denne måten får Nordic Light en samlende rolle i byen. Alt som skjer i disse dager, skjer rundt festivalen, og festivaldeltakerne blir en sammensveisa gjeng.

 

Charles Williamsen mener Nordic Light har et stort potensiale for hvordan festivalen kan jobbe utover og utvikle seg selv som merkevare.
– Vi er blant annet en av de beste i Norge på pop-up gallerier, sier han, noe som vakte stor interesse hos de andre på møtet. Det er mange som kan få nytte av å ta del i en slik kompetanse!

 

Etter Charles Williamsen fortalte Anna Tokle Amundsen om utviklingen av det kreative huset Anna&CO i Molde, der målet er å gjøre hverandre gode på tvers av fag. Vi fikk også høre om Annas nye stilling på Plassen i Molde, der hun er en del av et prosjekt der unge, kreative utøvere kan søke om å få hjelp til å utvikle sitt prosjekt, og får muligheten til å skape et nettverk i det kreative miljøet.

 

Som en del av festivalprogrammet for Nordic Light, fikk vi også høre Jan og Per Broman fortelle om sine visjoner for det Fotografiska museet i Stockholm. Tidligere kom aldri de største fotografiske utstillingene til Stockholm, noe brødrene Broman ville gjøre noe med.

 

IMG_0019_red2

I tillegg til å vise fram fotografi som kunstform med høy kvalitet på utstillingene, ønsker Fotografiska å skape en tilgjengelig og inkluderende møteplass. Dette kommer til uttrykk i blant annet utvidede åpningstider.

 

– Arbeidsledighet i Sverige er på rundt 8%, og man kan si det tilsvarer en god del mennesker, men de som bruker dagen sin på jobb er fortsatt i et lite flertall, sier brødrene spøkefullt, og poengterer hvordan størsteparten av Sveriges befolkning derfor ikke har mulighet til å besøke et museum som stenger allerede klokken 18. På grunn av dette har de valgt å holde museet åpent til henholdsvis 21 og 23 på kvelden. Dette er kanskje noe å tenke på for norske museum også?

 

Vi brukte denne samlinga til å diskutere grundig  hvordan vi kan utvikle Kreative Nordmøre videre. Gjerne kontakt oss på vår facebookside med innspill, så gleder vi oss til fortsettelsen!

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.