Kreative Sunnmøre Oktober

Den 13. oktober møttes Kreative Sunnmøre nok en gang på Jacu Kaffebrenneri. Hoppid.no, Ålesund Live og «Fra gråpapir til galleri» stod på kveldens program.

Martin Foldal fra Kreativfylket startet med å ønske velkommen og presenterte vår nye facebook-kampanje «Promoter deg selv!». Vi vil at flere skal vite om DITT arbeid, og at DU skal få kjenne til flere av de kreative i Møre og Romsdal! Gå inn på facebooksiden vår og send oss en melding med tekst, bilder og link til din hjemmeside/facebookside. Vi starter å publisere og promotere mandag 20. oktober.

Først ut var Trond Lervik, leder for avdeling for nyskapning ved Ålesund Kunnskapspark (ÅKP).

kreativesunnmøre_8

ÅKP er et innovasjonselskap som har et mål om å bidra til å skape fremtidens arbeidsplasser og en attraktiv bo- og arbeidsregion. De har mange forskjellige kunder, som for eksempel Legasea, Norwegian Rooms, BLUE Maritime, ByR Ålesund og Campus Ålesund, for å nevne noen. ÅKP eies i felleskap av private bedrifter og kommuner i regionen, Møre og Romsdal Fylkeskommune og SIVA (Selskapet for industrivekst SF).

Hoppid.no er et samarbeid mellom Møre og Romsdal fylkeskommune, kommunene, Innovasjon Norge og Fylkesmannen i Møre og Romsdal.
Hoppid.no har kontorer i nesten hver eneste kommune i Møre og Romsdal. Her får gründeren gratis råd og veiledning, tilbud om kurs og opplæring, råd om tilskudd og finansiering og hjelp i søkeprosesser og til nettverksbygging.

– Hoppid.no ønsker at alle som vil å etablere seg tar kontakt med oss.

De har for eksempel hjulpet Rom & Tonik, som designer ullplater for lyddemping og akustikk. De har kunder som Flyktninghjelpen, Arbeidstilsynet og Sparebankstiftelsen.

– Det hele startet som en studentoppgave, men har nå holdt på i to år, fortalte Lervik.

Allerede i dag, 14. oktober, har de et kurs i forretningsplanlegging i Ulsteinvik.

– Vi kjører gode, konkrete kurs, hvor vi for eksempel definerer forretningsmuligheter, sa Lervik.

På nettsiden, www.hoppid.no, kan du lese mer om gründerhjelpen, få oversikt over alle kursene og finne nærmeste hoppid.no-kontor.

Neste ut på programmet var Ante Giskeødegård fra Momentium. Han startet med å vise en film fra Jugendfest som gikk av stabelen i August. For første gang siden de flyttet Jugendfest til Color Line Stadion ble en av festivaldagene utsolgt, og de kunne skilte med 21 000 solgte billetter til hele festivalen.

kreativesunnmøre_7– Vi hadde en kjempebra festivalsesong i år, det er en ekstremt stor interesse for festivaler, fortalte Giskeødegård.

Han fortalte også at Sommerfesten på Giske var en kjempesuksess.

– Sommerfesten er vårt store hjertebarn, og vårt største merkevare. Den trekker mange internasjonale journalister, ingen skjønner at man kan ha en festival på ei strand, fortalte Giskeødegård.

Momentium har tre festivaler, Sommerfesten på Giske, Jugendfest og Midtsommerjazz som nå blir erstattet med den nye festivalen Ålesund Live. De har allerede begynt å booke artister for neste års festivaler.

– Vi bruker mye energi på bygge de ulike festivalene slik at de skiller seg fra hverandre, sa Giskeødegård.

Han fortalte at Midsommerjazz var et dårlig beskrivende festivalnavn som setter begrensinger.

– Det var ikke midtsommer og det var ikke bare jazz. Vi trengte et navn som vil trekke et bredere publikum. Så nå starter vi Ålesund Live på St. Olavs plass i sentrum 12-13 juni 2015.

– Vi tror det er en veldig bra plass å arrangere en slik festival. Vi ønsker å ta i bruk byen mer.

De vil også arrangere klubbkonserter under festivalen og Giskeødegård forteller at de skal åpne en klubbscene på den gamle godsterminalen i Ålesund.

– Det er et fantastiske lokale med mange muligheter, men mye må gjøres. Om 3-4 uker starter vi ombygging og vi vil forhåpentligvis ha åpning rundt påsketider neste år.

«Terminalen» vil være et sted hvor andre kan arrangere konserter og arrangementer, med faste lys/lydteknikere, billettsystem osv. Slik som for eksempel Byscenen i Trondheim eller Rockefeller.

– Tanken er at det skal bli enklere og billigere å arrangere konserter her i Ålesund. Oppmerksomheten og positiviteten rundt festivalene vil vi dra med oss over til Terminalen. Terminalen er en plass for alle og for alle sjangere, sa Giskeødegård.

Tilslutt fortalte Carina Stokke fra Møre og Romsdal fylkeskommune om deres nye prosjekt «Fra gråpapir til galleri»

kreativesunnmøre_11

– Vi vil gi unge fotografer og kunstnere en mulighet til å stille ut og selge fotografier og kunst.

Stokke fortalte at dette har vært etterspurt. Galleriene, som vil være lokalisert i Ålesund, Molde og Kristiansund, vil leies og driftes av prosjektet som er et samarbeid mellom Møre og Romsdal fylkeskommune og Innovasjon Norge. Galleriene skal ha forutsigbare åpningstider og en lik grafisk profil slik at det er gjenkjennbart. De lyser nå ut stillinger som prosjektledere/driftere av galleriene i de forskjellige byene. Søkeren må være mellom 20 og 39 år og må blant annet vise til kompetanse/utdanning innen kreative næringer. Mer informasjon om stillingen og søknadsskjema kommer på fylkeskommunens nettsider den 20. oktober.

Takk for en hyggelig og innholdsrik kveld, vi sees på årets siste møte i November!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.