Kreative Sunnmøre mars

Årets andre runde av Kreative Sunnmøre ble holdt 10. mars på Giske, utenfor Ålesund. Det var Ocean Sound Recordings som var vertskap denne gang, og vi fikk gleden av å være i selve innspillingsrommet. Der har blant annet Moddi gjort innspillinger, og sangen «House by the Sea» handler til og med om huset.

 

«Her er det ingen rette vinkler,» sier Ante Giskeødegård, «Rommet er designet av spesialister for å gi helt perfekt lyd, mens omgivelsene gir en helt unik følelse.» Før Vestnorsk filmsenter fikk starte showet ble det servert ‘Judiths Fiskesuppe’, etter en hemmelig, lokal oppskrift, så «dere må nyte den mens dere er her,» fikk vi klar beskjed om fra vertskapet. Stine Tveten ved Vestnorsk filmsenter var først ute, og presenterte seg og sitt arbeid for de oppmøtte. 

 

Stine Tveten fra Vestnorsk filmsenter

Vestnorsk er det nest eldste regionale filmsenteret i Norge, og har holdt på i 20 år. De er lokalisert i Bergen kommune, men har nylig åpnet en stilling i Volda for å øke tilknytningen til det kreative miljøet der. Her er det Eirik Vaage som inntrer i en 50% stilling.

 

Vestnorsk Filmsenter kommer til å øke arbeidet fremover med å bli mer synlige i regionen. De gir konsultasjoner på manus, og gir fortsatt tilskudd og midler til dokumentarfilmer, kortfilmer og talentutvikling.  «Mange går rundt med noe kreativt i magen her i Møre og Romsdal. Har dere kunnskap eller ambisjoner, MÅ dere komme med det til oss.» oppfordrer og avslutter Stine.

 

Ante Giskeødegård er svært fornøyd med kveldens Kreative Sunnmøre

Med kun ståplasser i lokalet går minglingen lett og de fleste finner raskt tonen. «Kreative Sunnmøre er nok et svært positivt tiltak for de som deltar. Her er det mange små aktører som drar nytte av å knytte bånd med hverandre.» sier Ante Giskeødegård, som var svært fornøyd med kveldens utgave av Kreative Sunnmøre.

 

Han kan fortelle at han selv allerede har møtt en 10-15 nye personer som han ikke engang visste om, som nok kan være gode å kjenne til. «En av hovedutfordringene ved å drive små kreative bedrifter eller enkeltmannsforetak, utover det å knytte kontakter i utgangspunktet, er å finne frem til hverandre. Man sitter gjerne i et lite miljø eller nettverk og tenker at nå kjenner man til de som er i nærheten, men slik er det jo ikke; det er alltid noen nye å møte.»

 

De andre to i presentasjonsrekka var Guro Hansebakken som presenterte Den Norske Dokumentarfilmfestivalen, og Stig Espen Soleng fra Eplehuset som demonstrerte den nye, radikale Mac Pro. Alle tre er med Kreativfylket videre til Romsdal og Nordmøre. 

 

Vi takker for en god samling, og gleder oss til neste gang!

 

 

PS: 10. mars skulle det være en workshop på Giske med hovedtema «teknikk og kreativitet», men denne ble utsatt til 10. april. Workshopen skal ha hovedfokus på kreativitetens betydning for teknologiens utvikling og omvendt.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.