Kreative Sunnmøre August

Første kreative-samling etter sommerferien ble sparket i gang på Jacu Kaffebrenneri i Ålesund den 18. August. Martin Foldal ønsket velkommen og fortalte litt om utvikling av kreativfylket.

P1010613_red

Første innlegg ble holdt av vertinnen Anne Birte Bjørdal, som presenterte Jacu Kaffebrenneri og deres vei mot suksess.

— Det er morsomt å kunne huse Kreative Sunnmøre her, og være med på å skape kreative nettverk. Når jeg skal snakke om Jacu, kommer jeg alltid tilbake til viktigheten av Nettverk, sier hun, og forteller at nettverk og innspill fra gode hjelpere har vært nødvendig for utviklinga av Jacu som det er i dag.

Jacu stP1010619_redartet opp som et bitte lite kaffebrenneri i Løvenvollgata i Ålesund, men etter hvert som de ekspanderte og plassen ble for liten, fikk de kjøpe trafostasjonen i Parkgata 18a av Tafjord Kraft. På denne måten kunne de fortsette å være noe for Ålesund og folka i byen.

Det var også nettopp denne visjonen som trådte i kraft når Jacu kaffebrenneri nå bestemte seg for å starte med utleie av kontor for kreative i 2. etasje.

— Her nede i brenneriet vårt er vi opptatt med vårt og fokuserer på kaffe, men vi synes det er herlig å huse flere kreative sjeler, sier Bjørdal. Hun gleder seg til å være med kreative folk og kunne ta en kaffe sammen de nye innflytterne, som består av både arkitekter, interiørarkitekter og mentor, samt en økologisk hage. De som ville fikk en omvisning i det kreative kontorfellesskapet.

P1010606_redNeste ut var høgskulelektor Carl Nesset fra Høgskulen i Volda, som fortalte om bachelorstudiet Media, IKT og Design (MID).

— Det som er unikt med våre studenter, er at de får en bred plattform i bunn, samtidig som de spesialiserer seg i enten medieproduksjon av foto/film, mediedesign eller medieutvikling, sier Nesset. Studentene får bred praksiserfaring fra mange forskjellige arenaer, for eksempel dekking av Hareidstemna og utvikling og design av mobilapper. For å videreføre dette, oppfordrer Nesset til å ta kontakt med Høgskulen hvis man tenker at det kunne vært spennende å ha en student i praksis i sin bedrift.

— Vi har både kortsiktige og langsiktige prosjekt, og er opptatt av å ha gode praksismuligheter. Spesielt med små bedrifter som passer til vår utdanningsprofil, sier han.

For mer informasjon og eksempler på de spennende prosjektene studentene tar del i, gå inn på hjemmesiden midlabs.no.

Neste møte med Kreative Sunnmøre er den 15. September på Jacu Kaffebrenneri. Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.