Kreative Søre Sunnmøre

Tirsdag 30. september ble Kreative Søre Sunnmøre arrangert på Rokken i Volda.

Eirik Vaage startet kvelden med å holde en presentasjon om X2-festivalen, som i år har 10 års-jubileum.

IMG_7233_red

Vaage kunne fortelle at det var den britiske overklassen som først tok i bruk de sunnmørske fjellene i tindebestigning og friluftsliv, mens de sunnmørske bøndene enda synes fjellene ”kun var i veien for sikten”. Først på begynnelsen av 1900-tallet tok Norge fjellene tilbake, og siden dette har interessen for natur, fjellsport og friluftsliv eksplodert.

— X2 er dermed en naturlig forlengelse av kulturen som har utviklet seg gjennom 130 år her på Sunnmøre, fortsatte Vaage, og la til at Sunnmøre er som laget for nettopp slik aktivitet.

Det nye med årets X2-festival er at Xwave, bølgesurfekonkurransen, flyttes ut av festivaluka til november, for å garantere gode bølgeforhold. Dessuten innfører årets festival den nye konkurransen Speedgliding, som skal skje fra Rotsethornet med landing i Volda sentrum, og en mulig skate-konkurranse i Voldas nye skatepark.

Neste X2-festival går av stabelen 16.-19. april 2015.

Etter dette fikk vi en presentasjon av studentorganisasjonen PR-studentane, ved leder Kristine Kotte-Eriksen og Simon Heimen Johansen.

PR-studentane ble opprettet i 2012, og ble startet av PR, kommunikasjon og media-studenter ved Høgskulen i Volda som savnet mer praksis i studiet. Siden den gang har organisasjonen vokst fra 5 til ca 40 IMG_7242_redmedlemmer.

PR-studentane er et studentdrevet kommunikasjonsbyrå som løser kommunikasjonsoppdrag for virksomheter på frivillig basis. De tar ikke betalt for arbeidet, men ønsker i stedet å få erfaring og dokumentasjon i form av attester.

Det tar på seg et bredt spekter av oppdrag, der studentene selv får velge hva de vil jobbe med.
— Det er spesielt nyttig å jobbe med mindre bedrifter, gjerne i en etableringsfase, sa Kristine Kotte-Eriksen.
— Hos disse bedriftene er det større muligheter for at vi kan prøve oss fram, samtidig som vi kan være til hjelp for å styrke det lokale næringslivet.

Eksempler på prosjekt er den tidligere nevnte X2-festivalen, Aalesund International School, Kreativfylket og sentrumsprosjektet Mellom Bygningane i Volda.

Følg PR-Studentane på facebook: http://www.facebook.com/prstudentane

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.