Kreative Søre Sunnmøre mai

Tirsdag 22. Mai ønsket Kreative Søre Sunnmøre velkommen til samling på Rokken Studenthus i Volda. Det ble et koselig og intimt møte med interessante diskusjoner.

 

Eirik Vaage startet møtet med nyheter fra Vestnorsk Filmsenter. Den 26.-27. mai holdes et produsent- og produksjonslederkurs i Sogndal, der Vestnorsk Filmsenter håper være med på å skape flere lokale produsenter og produksjoner i Møre og Romsdal.

– Vestnorsk Filmsenter skal ikke bare gi ut penger, men skal også være med på å bygge et grunnlag for filmproduksjon, sier Vaage.

 
Han forteller at det er mange filmproduksjoner i Møre og Romsdal, men at de i dag først og fremst er utenlandske. Et eksempel på dette er Universal Studios sin kommende grøsserfilm Ex Machina, som ble filmet i Valldal på Sunnmøre. Dette er en av de største filmsatsingene i Norge gjennom tidene.
– Det er stor verdi i å tiltrekke seg utenlandske produksjoner med tanke på merkevarebygging og opplæring av lokal stab. Men det hadde vært veldig kult å få i gang et in-house prosjekt her i Møre og Romsdal!, sier Vaage.

P1010383 copy
Neste på programmet var Jan Ole Bolsø som sammen med prosjektet Helsefilm og Norsk Animasjonssentrum kunne gi oss en premiere på en animert informasjons- og opplæringsfilm om akutte ryggsmerter for Ryggskolen i Molde. Helsefilm skal legge til rette for produksjon av filmer som skal brukes i opplæring om helse.

– Helsefilmprosjektet begynte for flere år siden, men i fjor vår ble det bestemt at vi måtte komme i gang og gjøre noe, og ikke bare sitte og diskutere. Og nå begynner det å balle på seg, sier Bolsø. Filmen for Ryggskolen ble laget i februar, og er produsert av Høgskulen i Volda.
­– Våre to mål var å lage en nyttig opplæringsfilm og å lære om slik type oppdragsanimasjon, sier å Bolsø, og forteller at de har fått veldig god tilbakemelding fra Ryggskolen om at filmen stemte med det de hadde ønsket seg.

 
Filmen får også støtte av blant andre førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda, Gunnar Strøm.

– Industrianimasjon har begynt å forsvinne litt som formidler, men helsefilmprosjektet er med på å ta dette tilbake, og det er utrolig spennende å se, sier han, og understreker hvorfor animasjon egner seg spesielt godt i slike sammenhenger.

– En fantastisk egenskap med animasjon er at man kan få frem i essensen i budskapet på mye kortere tid enn med realfilm. Med en animert karakter skaper man også en i mye større grad generaliserende effekt, som gjør det enklere å kjenne seg igjen i karakteren.

Vi gleder oss til å se fortsettelsen av både lokal filmproduksjon i Møre og Romsdal og helsefilmprosjektet. Vi sees på neste samling i juni!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.