Kreative Søre Sunnmøre August

Sesongens første Kreative Søre Sunnmøre ble avholdt på Rokken torsdag 28. august. Nytt for høsten er at alle kreativ-samlingene på Søre Sunnmøre blir på P1010684_redtorsdager. Dette viste seg å være en god idè ettersom det var mange som hadde tatt turen til Rokken denne torsdagen.

Først ut var Øystein Frøyland med et frieri til publikum. Han er nyinnflyttet produsent på Kulturnæringshagen med sitt nye selskap Frøyland Film & Foto, og er åpen for nye oppdrag og samarbeid. Som produsent liker Frøyland å bruke naturen som bakteppe, noe han fikk vist fram i en vakker presentasjonsfilm. Han har en master i Dokumentar & Journalistikk fra Høgskulen i Volda, der han for tiden underviser litt ved linjen Media, IKT og design.

— Dette er en serie man skal lære og bli klok avP1010707_red

 

To av serieskaperne av NRK-serien ”Mitt liv” var nestemann ut, Pål Aam og Hilde Ranheim. De er snart ferdige med å lage sesong 2 av tv-serien som sendes på NRK fra 2. oktober. ”Mitt liv” tar for seg dybdeintervjuer av nordmenn som har hatt stor betydning for den Norge etter krigen. I denne sesongen blir vi bedre kjent med blant andre tidligere Staoil-direktør Arve Johnsen, kunstner Håkon Bleken og Ingrid Espelid Hovig.
P1010694_red2

Pål Aam fortalte om tanken bak produksjonen og utfordringer de har hatt underveis. Intervjuene er i utgangspunktet mellom tre og fem timer lange og har senere blitt klippet ned til 44 minutter.
— Å skape en naturlig flyt og fremdrift i intervjuene har vært noe av det mest utfordrene, fortalte Aam. Serien skal gi publikum innblikk i både barndommen, det personlige livet og karrieren til de ulike personene.

Sesong 1 av Mitt Liv kan du se på NRK nett-tv.

 

Pecha Kucha
En ny vri ble innført på torsdagens Kreative møte, Pecha Kucha. ”Pecha Kucha” er japansk og betyr ”lyden av folk som snakker”. Dette er en populær presentasjonsform som blir brukt på kreative samlinger verden over. Man har 20 slides til rådighet og kun 20 sekunder per slide. Det betyr en total tid på 6 minutter og 40 sekunder, noe som gjør presentasjonene både konsise og underholdende.  På dette møtet var det tre personer som hadde meldt seg på for holde presentasjon i Pecha Kucha- stil; Johannes Spilling, Jørn Kippersund og Ricardo Bjerke.

P1010717_red

Førstemann ut var Johannes Spilling fra Raindog Studio. Spilling hadde en presentasjon av den psykologiske syklusen en animatør går gjennom i et prosjekt. Alt fra håpefull til redselsfull til å ha en følelse av å være Gud. Publikum fikk altså et innblikk i hvordan det er å være animatør og flere kunne nok kjenne seg igjen i beskrivelsene.

Jørn Kippersund, mannen bak Innbokskontroll var nestemann ut til å skynde seg gjennom 20 slides. Han fortalte om Geocaching; en orienteringslek med GPS. Over hele verden ligger det poster, eller cacher, som man kan finne på kart og lete fram både i byer og i naturen. Kippersund mente at Volda har et stort potensial til å vise seg frem ved hjelp av slike cacher. Han kom med en oppfordring til publikum om at alle burde bli en cacher og etter hvert legge ut poster selv.

Siste for kvelden var Ricardo Bjerke fra annimasjonsselskapet Firegrader. Han forklarte oss hvordan en 3D-brille faktisk virker og hvordan produksjonsselskapene gikk frem for å få til å lage 3D-effekt.

Vi vil takke alle foredragsholdere og alle publikum.  Neste møte i Kreative Søre Sunnmøre er 18. september, velkommen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.