Kreative Søre Sunnmøre april

Torsdag 24. april ble Kreative Søre Sunnmøre holdt på Kulturnæringshagen i Volda, med over 50 kreative personer til stede. Bransjetreffet ble åpnet av Eirik Vaage fra Vestnorsk Filmsenter. Etterpå var det premiere på den nye utstillinga i Norsk Animasjonsentrum.  Til slutt presenterte Flimmer film AS sitt aller nyeste TV-prosjekt «Døden – en serie om livet». Dokumentarprosjektet er en underholdende og inspirerende serie om det vi vet helt sikkert: At det finnes en ende. Prosjektet er det største de noen gang har utført. Vi fikk vite hva slags utfordringer de møtte underveis, og hvordan serien ble til.

 

Døden på Dokfilm

I forbindelse med Dokfilmfestivalen, skulle Flimmer Film, ved Paulo Chavarria og Stian Indrevoll, begge i regi, presentere den nye dokumentarserien ”Døden – en serie om livet.” Chavarria og Indrevoll vil med denne serien få temaet døden opp i lyset.Volda 1

 

– Vi prøver å vise at det er mange ulike måter å se og forholde seg til døden på, forteller regissørene, som har reist rundt i verden for å dokumentere ulike syn på døden i forskjellige kulturer og samfunn.

 

Serien er så langt solgt inn til seks land, og det skal være en bredde i budskapet, så programmet skal passe for barn så vel som for voksne. På kreativmøte fikk publikum en forsmak og anledning til å stille spørsmål, mens selve premieren på første episode ble vist på Dokfilm senere på kvelden.

 

– Det er kjempekjekt å ha første visning i forbindelse med Dokfilm, forteller Indrevoll, som legger til at de kreative møtene er en fantastisk arena for å snakke om film og kreative virksomheter blant annet relatert til media og kommunikasjonsfag.

 

Flimmer Film er selskapet som blant annet står bak Fjorden Cowboys, og dokumentarserien om døden kommer på NRK til høsten.

 

Skal involvere kreative studenter

Volda 2Leder for Vestnorsk Filmsenter, Eirik Vaage, mener at det er viktig med kreative forum for å bli inspirert av hverandre.

 

– Vi er godt etablerte her i Volda, og målet for høsten er å inkludere studentene ved de kreative utdanningene på Høgskulen bedre.

 

Vaage mener det kan være godt for de som er på vei inn i en kreativ næring å se at det finnes nettverk, og at terskelen for å kunne livnære seg av et kreativt yrke ikke nødvendigvis trenger å være så høy.

 

Vi takker for en super møteserie med bra oppmøte, og gleder oss allerede til neste serie. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.