Kreative Søre mars

Årets andre Kreative Søre Sunnmøre ble holdt 13. Mars på Kulturnæringshagent I Volda. Eirik Vaage hadde det første innlegget og snakket på vegne av Vestnorsk filmsenter og X2-festivalen, og fortalte litt om begge deler.

 

X2-festivalen er et ekstremsportarrangement som går av stabelen 3. April i Volda. Eirik kaller dette «Vårens vakreste festivalopplevelse,» og den kan skilte med blant annet alpinsport, longboarding og padling. De har også nylig begynt med luftsport, og Eirik kan fortelle at de har det billigste tandemhopp-tilbudet i Norge.

 DSC_0003

 

Det kan være vanskelig å nå ut i denne bransjen på grunn av høy konkurranse, men festivalen har vært i vekst i 9 år og har utviklet seg til å bli langt mer enn bare ekstremsport, og skal kunne være underholdende for de aller fleste med konserter, quiz og filmer. ”Vi prøver å gi folk et innhold som ikke handler om sport også,» sier han og legger lattermildt til at de har ny rekord i ølkonsum på Rokken, hvert år.

 

Etterpå tok Stig Espen Soleng fra Eplehuset over og fortalte de fremmøtte om 4k- skjermteknologi og den nye Mac Pro, som du kan lese mer om i blogginnlegget fra Mobiliseringsmøtet på Nordmøre. Guro Hansebakken fra Dokfilm fortalte også om Den Norske Dokumentarfilmfestivalen – og dette kan du lese mer om i blogginnlegget fra denne rundens Kreative Romsdal.

 

Avslutningsvis oppfordrer Vaage alle til å komme med innspill. ”Vi trenger kreative tips her, det er lov å være crazy; the sky is the limit”. De oppmøtte var raske allerede da med å komme med feedback på grep vi kan ta for å gjøre de Kreative møteseriene enda bedre. Her ble det blant annet luftet en idé om et «pecha kucha»-møte, for å korte inn på presentasjonene og forlenge mingleprosessen.

 

Vi takker for en fin møteserie, og gleder oss allerede til neste serie i April.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.