Kreative Søre februar

Årets første utgave av Kreative Søre Sunnmøre gikk av stabelen 13. Februar i Kulturnæringshagen i Volda.

Møtet ble startet av Stine Tveten og Vestnorsk Filmsenter, som gledet seg over å kunne presentere nyheten om at Eirik Vaage er ansatt som leder for Vestnorsk Filmsenter sitt Møre & Romsdalkontor som ligger i Sunnmøre Kulturnæringshage i Volda. 


0P1010216Etter dette fortalte Synnøve Rekkedal Hill oss om den nyoppstarta Ørsta/Volda Filmskole. Sammen med mannen sin fikk Synnøve en “crazy” idé om å åpne en Filmskole for ungdom, noe som har blitt et populært tilbud for unge i Ørsta og Volda. En filmskole trenger en god del nødvendig utstyr, og med støtte fra bl.a. Vestnorsk Filmsenter og Frilynt Norge, en paraplyorganisasjon som organiserer grupper som driver innen alle typer kunst, har filmskolen skaffet kameraer, noen iMacer og et lite studio. “Vi har fått til et ganske fint studio der vi har arbeidsbenk, hvit og grønn vegg, og god mulighet til å få opp sort vegg,” sier hun.

 

Lærer ved filmskolen, Jiri Nagy, viste oss en eksklusiv premiere av en kortfilm lagd av elevene på Filmskolen, der vi fikk et lite innblikk i aktivitetene på skolen. I filmen fikk elevene presentert filmskolen på sin egen måte, noe de gjorde på et humoristisk vis som fikk latteren til å runge gjennom Kulturnæringshagen. En av de som ble imponerte var Gunnar Strøm ved Høgskulen i Volda.“Jeg synes dette var en oppløftende presentasjon,” sa han, og skrøt av initiativet og filmen.


 Neste post på programmet var Olav Baarøy og modelleringsselskapet Cremo AS. Baarøy beskriver Cremo som et selskap med “lav profil men nok å gjøre”, og viste oss fascinerende bilder av Cremos brede spekteret av modellarbeid.

Modell laget for Ergansenteret ved Romsdalsmuseet
Modell laget for Ergansenteret ved Romsdalsmuseet

 

De har blant annet laget anatomiske korrekte modeller av en hjerne og et hjerte. “Det var en spennende jobb å gjøre, og det var artig å bygge sin egen innside,” forteller Baarøy. Utover dette driver de blant annet med modellering av bygninger og arkitektur, inventar, båter, oljeplattformer, landskap og arealer i alle størrelser.Cremo ønsker å fortelle en historie med sine modeller, og legger stor vekt på detaljer i arbeidet sitt.

Hjertet 1

 Der modellene tildligere helst skulle være glatte og “plettfrie”, er det nå mer fokus på å såkalt “duste” en modell for å gjøre den mer ekte. “Å gjøre dette på en god og realistisk måte er jo en kunst i seg selv”, sier Baarøy.

 

Cremo opplever stor entusiasme rundt modellarbeidet sitt. “Folk synes det er så stas å se noe i fysisk 3D-format,” sier Baarøy,

og legger til at “Det bor en stor unge i oss alle som synes det er gøy å ta på ting og holde på med noe man kan leke litt med.”

 

Takk for en flott samling! Vi gleder oss til neste møte med Kreative Søre Sunnmøre den 13. Mars.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.