Kreative Romsdal September

Tirsdag 16 september var det Kreative Romsdal-samling på Plassen i Molde. Anna Tokle Amundsen ønsket alle velkommen til nettverksmøte for den kreative næringen.DSC_0633_red

Med oss blant publikum satt blant annet et splitter nytt lokallag i Grafill, Grafill Møre og Romsdal, som ble stiftet denne dagen.

Dette er det nye styret! Bak fra venstre ser du leder Anna Tokle Amundsen (leder) fra Anna Design, Karine Øvstegård fra EKH Grafisk AS i Kristiansund og Synnøve Hugnes fra Kreatoriet i Molde.

Foran fra venstre ser du Oda Vinge fra EKH Grafisk AS i  Molde, nestleder Line Skjolde  fra Eggedosis i Kristiansund og Fredrik Astrup Bakke fra Grafia Reklamebyrå i Molde.

 

Førstemann ut i kveldens program var daglig leder i Grafill, Martin Biehl.
– Det er en morsom opplevelse å komme til Molde. Jeg merker det er en veldig optimistisk stemning over dette, startet en entusiastisk Biehl.

DSCF4512_redBiehl ønsket å formidle hva Grafill er for noe, hvordan de jobber og hva som er viktig med visuell kommunikasjon.

Grafill er per dags dato Norges største profesjonelle designorganisasjon med 1380 medlemmer og 550 studenter. Det består av fem faggrupper og ti lokallag som etter i dag også består av lokallaget fra Møre og Romsdal.
– Designbransjen er veldig ulik i Skandinavia. Det som omfatter Grafill er grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og interaktiv design.

Grafill er opptatt å fortelle det norske samfunn hva en designer gjør og brukes til. Martin mener det er viktig å vise omverden hva den kreative bransjen er.
– Det er ikke så mange som jobber i store byråer blant våre medlemmer, så mange har behov for å treffe hverandre og snakke om bransjen. Vår forening er en forening hvor folk treffes til intense møter og møtene kan vare veldig lenge. Medlemmene liker dette og det å skaffe nettverk er viktig, presiserer Biehl.

Grafill kjører to store prosjekter i året. Det ene er konkurransen Visuelt hvor det også kjøres workshops og den andre er kåringen av Årets vakreste Bøker. Visuelt arrangeres 16. – 17. Oktober i Oslo.

– Visuelt er årets høydepunkt for designere i Norge, hvor vi også får et input av internasjonale designere. Det er om lag 500 bransjefolk som kommer og nyskapning og nytenking er i viktigst, hvor designerne selv står i fokus. I tillegg deler Grafill ut totalt 3,5 milliarder kroner årlig til forskjellige prosjekt hvor alle kreative sjeler kan søke.

Det andre innslaget på kveldens Kreative Romsdal var Natasha Lid Bjørdalsbakke og Eva Wiken som driver designbyrået Lid&Wiken AS med base i Oslo.

til frideLid&Wiken er etablert på Vestnes, men ønsker å knytte sterkere nettverk i det kreative miljøet i Møre og Romsdal. De to møttes på Westerdals hvor begge begynte å studere grafisk design. Wiken begynte å levere en del tjenester til et treningssenter på Skøyen som tok mye tid, og Lid ble med på reisen.

– Etterhvert som vi jobbet med dette, rullet det inn flere prosjekter. Derfor bestemte vi oss for å satse og vi ble til Lid&Wiken.

Tjeneste de leverer i dag er grafisk design, reklame og prosjektledelse.- Vi liker å samarbeide og sette sammen ulike team som kan jobbe godt sammen. Det meste vi har gjort til nå er visuell identitet. Utover dette har vi også laget medlemskap, typografi, kampanjer og mye annet, sier Lid.

Utover i presentasjonen viste de fram prosjekter hvor de har samarbeidet med andre og hvilke kreative fordeler dette har ført til. Se mer på hjemmesidene til Lid&Wiken.

Takk for en hyggelig kveld! Vi gleder oss til å følge med på Grafill sitt lokallag i Møre og Romsdal, og håper å se alle igjen i Oktober.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.