Kreative Romsdal Oktober

Tirsdag 14 oktober samlet kreative sjeler seg på kulturbygget Plassen i Molde. ”Made by Mom”- Trude Nistad, Anna & Co og Anna design og ” Fra gråpapir til galleri” stod på agendaen.

Første ut var Trude Nistad som fortalte om sitt klesmerke Made by Mom og reisen hun har hatt fra start fram til nå. Ideen til klesmerket startet rundt kjøkkenbordet i 2007 da Trude var gravid med sitt første barn. I 2011 ble ideen gjort om til et A/S.
— Det var nå eller aldri tenkte jeg, sa Trude. Hun har flere års designerfaring og har blant annet gått 3 år på moteskolen Esmod i Oslo.

Kreativeromsdal_4

Trude fortalte om hvor fort alt gikk da hun først hoppet ut idet, og hvordan hun som gründer har fått god bruk for hjelpen hun har fått fra Innovasjon Norge.

— Som gründer har man så mange arbeidsoppgaver, fortalte Trude mens en lang liste med arbeidsoppgaver stod bak på powerpointen.
— Arbeidsoppgaver man helst skulle delegert bort, men som man ofte må gjøre selv. Jeg har et livsmotto, og uten det hadde jeg nok aldri kommet dit jeg er i dag. Det er et sitat av Pippi som sier: ”Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert”.

Tekstilene henter Trude på verdens største tekstilmesse i Paris som hun besøker to ganger i året.
— Jeg drar ikke akkurat til Bali for å hente inspirasjon. Jeg finner inspirasjon i det lokale. Alle modellene jeg bruker er også lokale. Jeg tenker at sammen er man sterkere.

Trine beskriver seg selv som en ekte Moldepatriot og har også et sideprosjekt som heter Panoroma som er et design som startet som et nytt produkt til turistene. På nettsiden www.trudenistad.com kan du lese mer om merket Made by Mom og flere av Trines andre sideprosjekter.

Neste på programmet var Kreativfylkets samarbeidspartner i Molde, Anna Tokle Amundsen som driver Anna &Co og Anna design.

— Faren min drev for seg selv og jobbet mye, så når jeg var mindre sa jeg aldri skulle drive for meg selv. Og nå driver jeg og alle mine søsken for oss selv.

ANNA & CO er det kreative huset på Ranvikhjørnet. Her holder Anna design til med Totjueto Film og Saltdalshytta. Et kreativt hus hvor ulike bransjer har kontorfellesskap. Anna er opptatt av delingskultur.
— Jeg er veldig opptatt av det å dele kompetanse. Opptatt av det å løfte folk, og det av og kunne lær av folk og.

Anna jobber i sitt eget firma Anna design med grafisk design. Hun legger ikke skjul på at det er mye man ikke vet om eller kan når man starter opp, men at man lærer på veien.
— Selv liker jeg best å jobbe i team. Er jeg alene på kontoret føler jeg tankene er litt overalt. Hvis jeg jobber alene blir jeg så bekymret over å ta den riktige beslutningen, men jobber man sammen er man flere om beslutningene. Og det roer meg.

Anna forteller at hun liker godt å jobbe innenfor et konsept, og virkelig forstå det
— Jeg lager aldri en logo fordi jeg synes den er fin, det må være en mening bak.

Se mer på hjemmesiden http://annadesign.no.

Siste på kveldens program var Carina Stokke fra Møre og Romsdal fylkeskommune om deres nye prosjekt «Fra gråpapir til galleri»
— Målet er å ha arbeidsplasser i kulturnæringen, og bevare de vi allerede har, sier hun.

I 2013 ga fylkeskommunen ut penger til bedrifter innen kulturnæringen, men i år ønsker de å gi ut til den enkelte aktør. Møre og Romsdal fylkeskommune og Innovasjon Norge lyser ut inntil 1 million kroner til gallerier i Kristiansund, Molde og Ålesund. De ønsker å fylle tomme butikklokaler ved at unge kunstnere og kreative talenter mellom 20-39 kan stille ut i disse galleriene. Det skal være lavterskel, og lettere enn å komme inn på enn de store galleriene. Alle inntektene skal gå til kunstnerne. De søker personer til å drive eller utvikle, og drive galleriet. Pengene vil da gå til drift, husleie, driftskostnader og markedsføring. Et lite honorar vil også gis til disse personene, men Carina fortalte at dette er for de som brenner for kunsten og vil ha noe å gjøre på siden av.

Takk for et hyggelig møte, vi gleder oss til neste!

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.