Kreative Romsdal mars

11. mars var vi på plass på Plassen i Molde. Rundt 25 møtte opp for å høre fra Vestnorsk Filmsenter, Den Norske Dokumentarfilmen og Eplehuset. Anna Amundsen fra ANNA & CO innledet møtet med å blant annet si at fordi nettopp så mange av de ulike aktørene i området har nesten lik arbeidsprosess, er det viktig at de danner et fellesskap. Utover dette ble det understreket at alle må gi innspill og ideer, slik at vi kan gjøre disse møtene best mulig.

 

DSC_0088

 

Guro Hansebakken fra Dokfilm var så på plass for å fortelle litt om festivalen, som går av stabelen i Volda 23-27. april. Den Norske Dokumentarfilmfestivalen er den eldste og største dokumentarfilmfestivalen i Norge, og er i følge Guro ”den flotteste festivalarenaen”. Festivalen har så langt fått inn nesten 300 bidrag, og de jobber nå med å velge ut rundt 60 filmer å vise frem. Antallet priser er i år økt til fire, noe som er gjort for å ”gjøre stas på bransjen”. Prisene i år er beste norske, publikumsprisen, beste korte/mellomlange og beste lange. I tillegg har festivalen både foredrag og seminar, og i år står blant annet opplæring i hvordan man kan lage en god pitch på planen. Guro sier at de prøver å være en festival for alle, og har også ‘ungdok’ og ‘doktalent’ med unge som lager film i målgruppen. Dokfilm er på mange måter en festival for alle, reklamefri og bygd på frivillig arbeid, og festivalpasset koster kun 100 kroner. Festivalprogrammet kommer ut i begynnelsen av april, og mer informasjon om både dette og selve festivalen finner du på Dokfilm sine nettsider: http://dokfilm.no/

 

DSC_0082

 

Vestnorsk filmsenter med Stine Tveten var også tilstede i Molde, og Sigmund Holm fra Filmkommisjonen kunne fortelle at de har kontakt med flere internasjonale aktører som er interesserte i film i Norge. Blant annet har produsenten av Ringenes Herrvært i Norge for første gang i samarbeid med en film om Harald Hardråde, og filmer med vikingtema er jo en gjenganger i Norge. Eirik Vaage oppfordrer alle til å ta kontakt med hverandre, og med ham: ”Ta kontakt med meg! Kan hende jeg kontakter dere også,”

 

Det ble så anledning for de oppmøtte til å presentere seg selv og fortelle litt om eget arbeid, før Stig Espen Soleng fra Eplehuset presenterte Mac Pro og 4K- skjermteknologi. Før minglingen avsluttet Anna med viktigheten av at personer som har forskjellig kompetanse kan samles i et bedriftsnettverk og utføre langt større oppgaver, som ellers kanskje ville blitt sendt til byråer utenfor regionen.

 

Som alltid, gøy å se mange oppmøtte, og vi gleder oss til neste møte i Romsdal, som blir på Åndalsnes 22. april. Og, dersom du kan ta deg råd til det 100 kroners festivalpasset bør du også huske å ta turen til Volda og Dokumentarfilmfestivalen fra 23. til 27. april!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.