Kreative Romsdal april

1486019_279122858931883_6851401132403522378_o

Tirsdag gikk historiens første Kreative Romsdal på Åndalsnes av stabelen på flotte Sødahl-Huset, men strålende oppmøte. Anna Amundsen fra ANNA & CO startet møtet med å fortelle om bakgrunnen for Kreative Romsdal, og sitt eget selskap – ANNADESIGN. Videre tok Martin Foldal og Angela Hagen over ordet. Angela snakket blant annet om Kreativfylket, samt fraflytting blant kvinner i alderen 20 til 39 år i fylket, og hvordan de kreative møtene kan gjøre det mer attraktivt for kreative kvinner å bli i lokalmiljøet. 

 

Knyttet kontakt

Anne Hungnes fra Molde og Birgitte Zijlstra fra Isfjorden møtte hverandre under tirsdagens møte i Åndalsnes. Anne er forteller, og kommer på Kreative-samlinger for å bli kjent med andre, utvide nettverket sitt og for å  høre hva folk holder på med rundt om kring i fylket. Birgitte er smykkekunstner, noe hun gjør ved siden av turnusjobben. 

IMG_2213

 

Akkurat nå går tiden til Birgitte med til å drive slektsgården hun har i Isfjorden, og det er dette som kan bli til et nytt samarbeid.

 

– Slektsgarden er full av historie og det hadde vært fint å få brukt den til noe, sier Birgitte. På garden vil det for eksempel være mulig å holde fortellerkurs og lignende.

 

Anne ser på dette som en fin anledning til å drive med det hun liker aller best. Selv har hun bakgrunn som lærer, og har fortalt eventyr og tradisjonsfortellinger til barn. Nå har hun begynt kursvirksomhet.

 

– Mange som har deltatt på kursene mine har fått en aha-opplevelse, ved å forstå at det å være forteller handler om å tørre å vise hvem man er. I den digitale hverdagen som barna vokser opp i er det fint å kunne vise mellommenneskelig kommunikasjon!

 

Anne har vært på to møter i Molde tidligere, mens det er første gang at Birgitte er med. Begge er enige om at det er vanskelig å ”reklamere” for seg selv, og at kreative samlinger er en fin møteplass å dele kunnskap og erfaringer på. 

 

 Viktig for fylket

Webredaktør i Møre og Romsdal Fylkeskommune, Angela Hagen, tok også turen innom Kreative Romsdal. Hun mener at samlingene er viktig for fylket.

IMG_2217

 

– Det er viktig med et mangfoldig næringsliv, og jeg håper at folk kommer hit for å knytte nye kontakter. Dette kan være med på å binde sammen Møre og Romsdal, sier hun.

 

Hagen forteller at det er spesielt viktig på små plasser.

 

– Fylket har mange små steder, og der er det ekstra viktig at folk kommer sammen og møtes. Folk driver med mange forskjellige ting, og det er et stort behov for at de kan snakke sammen.

 

Angela har i flere år jobbet som tekstforfatter, og tror og håper at hun en gang i fremtiden kan bruke sine kontakter til å komme inn i yrket igjen.

 

–  Jeg kommer nok til å søke meg tilbake til tekstforfatteryrket når barna blir store, og nye utfordringer står for tur. Da er det bare en ting som gjelder: nettverk, nettverk og nettverk.

 

Forhåpentligvis har det vært en inspirerende samling for nye bekjentskap, og kanskje kan disse møtene være med på å gi store og små drømmer ben å gå på.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.