Kreative Nordmøre april

Onsdag 23.april var det Sunndalsøras tur til å arrangere Kreative Nordmøre, og det ble en stor suksess. Daglig leder i Aura Næringshage, Malene Aaram Vike, ønsket velkommen. Hun fortalte om hvor viktig det er å styrke de kreative næringene i fylket, hvor stort behovet er for møteplasser for nettverksbygging, og at nysatsningen Aura Kulturhage er et ledd i denne prosessen.
Videre tok Martin Foldal fra Kreativfylket over, og orienterte mer generelt om prosjektet og tidligere erfaring.

 

En gave fra «oppi der»

Eva Gikling fra Sunndalsøra driver nettstedet skrivekrampe.com, der hun tilbyr teksttjenester i alle varianter. Etter å ha jobbet en årrekke i Oslo savnet hun å ha en møteplass å treffe andre i sin bransje på.

Eva Gikling og lille Arabella (11 mnd)
Eva Gikling og lille Arabella (11 mnd)

 

– Disse møtene er som en gave fra ”oppi der”, smiler hun.

 

Gikling understreker at det er alltid bedre å være flere, og at man fort blir sårbar når man sitter i en kreativ jobb alene.

 

– I tillegg kan man påta seg større oppdrag når man samarbeider,

tilføyer hun.

 

Med bakgrunn fra forlag, kommunikasjonsbyrå, oversetting mellom norsk og engelsk og støtte på sosiale medier for bedrifter, har Eva lang erfaring i den kreative bransjen. Dette er det første treffet med Kreativfylket hun deltar på.

 

– Jeg er spent på å se hva møtene utvikler seg til å bli til på sikt, men ønsket er å få til jobbsamarbeid og prosjekter med mennesker jeg treffer her.

 

Lavterskeltilbud til alle interesserte

Daglig leder for Aura Næringshage på Sunndalsøra, Malene Aaram Vike, er storfornøyd med oppmøte på Kreative Nordmøre onsdag.

IMG_2248

 

– Utrolig bra oppmøte! Alle som er her er positive og engasjerte og jeg tror de ser nytten av å knytte nettverk og få en samlokalisering, forteller hun.

 

Vike sier også at det å se folk matche er morsomt og viktig. Hun har sett flere folk som ikke kjenner hverandre begynner å prate sammen i løpet av kvelden.

 

– Jeg tror vi er på rett spor og med mellom 15 og 20 kreative sjeler på møtet skal vi være fornøyde.

 

Malene er nå i gang med å åpne det som skal bli Aura Kulturhage, og allerede nå har 14-15 personer vist interesse for å være med å hjelpe til og skape en Kulturhage.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.